Pegazus Színház

A Pegazus Színház az ország egyik legkiválóbb bábszínháza: 15 éve működik Pápán Sarkadi Nagy László (igazgató író, dramaturg, báb- és díszlettervező, rendező) és Végh Zsolt (színész, bábszínész) vezetésével. A vezetők alapították és működtették korábban Veszprémben a Kabóca Bábszínházat, azt megelőzően pedig Sümegen az Incifinci Bábszínházat.
A különleges hangulatú barokk pincében működő magán kamaraszínház kínálata széleskörű: a bábelőadások és felnőtt élőszínházi bemutatók mellett zenés-táncos darabok, tájelőadások, irodalmi műsorok, játszóházak, családi napok, kiállítások, pedagógiai foglalkozások mind keresett és kedvelt programjai az érdeklődőknek. Előadásaikon tiszta, világos, érthető pedagógiai üzeneteket közvetítenek igényes bábos megjelenítéssel; tudásukat, tapasztalataikat bábcsoport vezetők számára is továbbadják.
Közreműködnek az Esterházy-kastély különleges „Élő Kastély” attrakciójában, a tárlatmesterek korhű jelmezekben fogadják és kísérik körbe a vendégeket, sajátos színházi élményt nyújtva vezetik be őket a grófi udvartartás rejtelmeibe. Marionett színházi programjukon bemutatják a marionett színjátszás és bábjáték történetét, a résztvevők kipróbálhatják a bábozás rejtelmeit.
A Pegazus Színház arculata egyedi és sajátos, kultúratámogató és -közvetítő munkájuk, művészeti alkotótevékenységük elismert mind a város, mind a régió életében. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2011-ben Közművelődésért díjjal, 2014-ben Pápa Város Pro Publico díjjal ismerte el a társulat kulturális életben végzett kiemelkedő értékteremtő tevékenységét.

Pegazus1

Pegazus2

Információk

A nemzeti érték megnevezése:

Pegazus Színház

Szakterületi kategória:

kulturális örökség

Megyei Értéktárba felvéve:

2020. július 09.

Felvételre vonatkozó döntés:

24/2020. (VII. 9.) VMÉB hat.

Értéktár, amelyben szerepel:

Pápa Városi Értéktár

Az érték fellelhetősége:

Cím:

Telefon:

E-mail:

Weboldal:

A Veszprém Megyei Értéktár honlapjának fejlesztése az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával valósult meg.

Veszprém Megyei Önkormányzat
8200 Veszprém, Megyeház tér 1

Tel.: +36 88 545-044
Fax: +36 88 545-012

Halmi-Tóth Mónika
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Copyright © 2021 ertektar.vpmegye.hu. Minden jog fenntartva.