Első Magyar Látványtár Kiállítóháza

Az Első Magyar Látványtár Kiállítóháza a balatonfelvidéki Tapolca-Diszelen 1997 nyarától látogatható. Az elromosodott Stankovics-malom, Mújdricza Péter építész tervei alapján 7 évi építkezés után született ujjá, és azóta minden évben új kiállítással várja látogatóit, egész éves nyitva tartással. Néhány korábbi kiállítás címe: Mindenkinek Kenyér és Rózsa, Remekművek és remek művek, Ég és Föld násza, avagy a Teremtés geometriája, Minden mulandó, A műgyűjtés dicsérete, Életöröm.
A Látványtár Kiállítóháza az utóbbi években a kiállításokon kívül, egyre több rendezvényére is várja az érdeklődőket. Jazzkoncertekre, előadóestekre, könyvbemutatókra, nyilvános beszélgetésekre, de vendége volt már a Kiállítóháznak a Teatro Capriccio Sátorszínház is
Már hagyományos program Diszel Márton-napi búcsúján, a Nyitott nap. Erre az alkalomra a falu lakóit hívja meg a Kiállítóház, de az alapítók minden érdeklődőt szeretettel várnak jó találkozásokra, beszélgetésekre, terített asztal és csobánci bor mellett. 

tapolca latvanyterv

Információk

A nemzeti érték megnevezése:

Első Magyar Látványtár Kiállítóháza

Szakterületi kategória:

kulturális örökség

Megyei Értéktárba felvéve:

2018. február 15.

Felvételre vonatkozó döntés:

13/2018. (II. 15.) VMÉB hat.

Értéktár, amelyben szerepel:

Tapolca Települési Értéktár

Az érték fellelhetősége:

Cím:

Telefon:

E-mail:

Weboldal:

A Veszprém Megyei Értéktár honlapjának fejlesztése az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával valósult meg.

Veszprém Megyei Önkormányzat
8200 Veszprém, Megyeház tér 1

Tel.: +36 88 545-044
Fax: +36 88 545-012

Halmi-Tóth Mónika
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Copyright © 2021 ertektar.vpmegye.hu. Minden jog fenntartva.